Musikcentrum Syd på Sweden Live

Sweden LIve

Vill du vara med i Musikcentrum Syds urval på Sweden Live?

Den 17-18 januari kommer Musikcentrum Syd finnas på plats i Linköping för att representera våra medlemmar. Vill du synas på plats? Skickar in aktuell info om dig och dina musikaliska akter.

Deadline för material till Sweden Live är den 8 januari.

Här hittar du formulär för medlemsinfo och aktuella akter:
http://www.musikcentrumsyd.se/internt/

Bli medlem i Musikcentrum Syd här:
http://www.musikcentrumsyd.se/bli-medlem/

Här kan du läsa mer om Sweden Live!
http://www.swelive.se/

Till nyhetsarkivet →

Ökat regionalt stöd till Musikcentrum Syd!

Ökat regionalt stöd till Musikcentrum Syd!

I dagarna fick Musikcentrum Syd det glädjande beskedet att vi får ett utökat stöd för 2017 från Region Skåne! En ökning på 50% från 400tkr till 600tkr. Tack för den fina julklappen!

Under året som kommer vi bjudas in till mer strategiska möten med Musik i Syd och Inkonst, de aktörer som har regionala verksamhetsbidrag idag, för att diskutera musiklivets utveckling i stort – behov och möjligheter. Återkommer om det!

Här kan du läsa budgeten!

Till nyhetsarkivet →

Söka stöd i oktober? Här hittar du ansökningstider!

Medlemskap

Här hittar du ansökningstider för stöd som går att söka i oktober!
(Du vet väl att du som är medlem kan hitta aktuella ansökningsdatum för en mängd stöd i vår google-kalender?)

Turnébidrag, KULTURRÅDET
Ansökningsperiod: 8 september – 6 oktober

Turnébidraget kan sökas av professionella fria musikgrupper som är verksamma i Sverige. Med professionell musikgrupp avses en grupp eller ensemble som bedriver sin verksamhet yrkesmässigt.

"Bidrag för nationella turnéer avser kostnader för resor, logi samt produktionskostnader (ej gage och arvoden) i samband med turnén. Turnén bör som regel omfatta minst fem konserter inom en sammanhängande tidsperiod på tre månader för att beviljas stöd.

Bidrag för internationella turnéer avser kostnader för resor mellan Sverige och andra länder, inklusive tillhörande kostnader som visum och frakt. Turnéer prioriteras framför enstaka konserter och gästspel. Turnén bör som regel omfatta minst tre konserter för att beviljas stöd."

Mer info: http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/musik/Turnebidrag-fria-musikgrupper/

Kontakt:
jakob.uddling@kulturradet.se
08-519 264 60 (Jakob Uddling)

 

Projektstöd, LÄNGMANSKA KULTURFONDEN

Ansökningsperiod: 1 oktober - 15 januari

Såväl enskilda personer som organisationer kan söka bidrag.

Beviljade belopp är i regel i storleksordningen 15 000 – 40 000 kr.

Bidrag ges främst till särskilda ändamål, däremot inte till löpande verksamhet, periodiska skrifter o dyl. Kulturella samfund, institutioner eller föreningar kan tilldelas bidrag endast för viss uppgift eller publikation som inte kan tillgodoses genom deras ordinarie verksamhet. Bidrag ges inte till finansiering av egen utbildning. Bidrag ges heller inte retroaktivt, vilket innebär att arbeten som är avslutade vid utdelningstillfället inte kan få bidrag.

Utdelning ur fonden beslutas vanligen i slutet av april eller början av maj.

Mer info: http://www.langmanska.se/

Kontakt: 08-611 87 15 (onsdagar 10.00 - 12.00)


Nationellt residens vid Studio Acusticum, KONSTNÄRSNÄMNDEN
Ansökningsperiod: 13 oktober - 27 oktober

Vistelsestipendiet vid residenset ska ge dig som frilansande, yrkesverksam konstnär möjlighet att koncentrera dig på och utveckla ditt konstnärliga arbete.

Stipendiet innehåller förutom vistelsestipendiet, schabloniserade resekostnader för hemresor, en fungerande och möblerad bostad, arbetslokal inklusive värme, el, internetanslutning, försäkringar för både bostad och lokal under vistelsen samt viss tillgång till Studio Acusticums resurser.

Mer info: http://www.konstnarsnamnden.se/stipendier_och_bidrag/musik/nationellt_vistelsestipendium

Kontakt:
info@konstnarsnamnden.se
08-506 550 00


Residens i utlandet, KONSTNÄRSNÄMNDEN
Ansökningsperiod: 13 oktober - 27 oktober

Vistelsestipendiet vid ett residens i utlandet ska ge dig som frilansande, yrkesverksam konstnär möjlighet att koncentrera dig på och utveckla ditt konstnärliga arbete. Stipendiet innehåller förutom ett vistelsestipendium, schabloniserade resekostnader, boende och arbetsplats.

Mer info: http://www.konstnarsnamnden.se/default.aspx?id=17723

Kontakt:
info@konstnarsnamnden.se
08-506 550 00


Projektbidrag, KONSTNÄRSNÄMNDEN
Ansökningsperiod: 26 oktober - 19 noember

Projektbidrag kan du söka för ett avgränsat experiment- eller utvecklingsarbete. Projektet ska ha ett tydligt formulerat mål, vara tidsbegränsat och ha en budget. Även om flera konstnärer samarbetar på samma villkor är det endast en person som är sökande. Alla andra räknas som ”övriga medverkande”. Övriga medverkande som uppges i ansökan måste informeras om det i förväg.

Du kan till exempel söka bidrag för att i projektform arbeta med att skapa ny musik, pröva nya arbetssätt eller utveckla nya tekniker. Projekt som innebär samarbete med andra komponister och musiker eller andra kollegor prioriteras, men det är också möjligt att söka stöd för projekt som inte har en given samarbetspartner. Bidraget ska användas till kostnader som är direkt knutna till projektet, som exempelvis lön till dig själv och övriga medverkande, material, lokalhyra eller resor. Stödet avser inte arbete med redan befintlig musik i form av t.ex. turnéer, inspelningar och repetitioner.

Mer info: http://www.konstnarsnamnden.se/Musik/Projektbidrag

Kontakt:
info@konstnarsnamnden.se
08-506 550 00

Till nyhetsarkivet →

Pitcha din barn- och ungdomsproduktion!

Pitcha din barn- och ungdomsproduktion!

Nu är det dags att presentera produktioner riktade till barn och unga för Musik i Syd, danska LMA - Levende musik i Skolen, Musik i Blekinge och Scenkonst Sörmland (Deadline har passerat). Pitcha för att bli en del av deras utbud!

 

Ung Musik i Syd

Unga Musik i Syd söker produktioner, så om du har något på gång är hög tid att kontakta deras producenter för att presentera produktioner för utbud 2017/2018. De kommer processa och bestämma sitt utbud vecka 44. Så ring/maila någon av producenterna på Unga Musik i Syd! Här hittar du kontaktuppgifter.

 

Levende Musik i Skolen
Musik i Blekinge
Scenkonst Sörmland

Ansök om att vara musiker vid LMS - Levende Musik i Skolen i Danmark. För att bli skolkonsertmusiker hos LMS - Levende Musik i Skolen ska du fylla i ett elektroniskt ansökningsformulär med deadline 1 november kl.12.00! Mer info och ansökningsformulär (på danska)

 

Musik i Blekinge presenterar ett utbud för Barn & Unga 2017/2018. Skicka information/material, omgående under första delen av oktober 2016, till: Christina Vermandis, producent barn & unga, christina@musikiblekinge.se

Mer information om Musik i Blekinge/Barn & Unga.

 

Scenkonst Sörmland söker produktioner inom dans, teater och musik inför läsåret HT17/VT18.  Deadline: 14 oktober 2016 (OBS: Deadline har passerat)

"Scenkonst Sörmland börjar nu arbetet med att välja och sammanställa utbudet för länets skolor och förskolor inför läsåret 17/18. Vårt uppdrag är oförändrat i den så kallade Sörmlandsmodellen, att alla 35 000 barn i Sörmland mellan 5 och 15 år (förskola till årskurs 9) får två scenkonstupplevelser per läsår. För detta uppdrag söker vi nu förslag på produktioner inom dans, teater och musik som kan turnera i länet.

Då vårt uppdrag är att vara uppsökande - är vi i första hand intresserade av föreställningar/konserter som är lätta att turnera. Ofta är gymnastiksalar med en totalyta om 9 x 12 m de lokaler som kan användas. Möjligheterna att mörklägga är på många håll begränsade, det vill säga om produktionen behöver absolut helmörkt. För åk 7 till 9 finns ofta en aula med scen. Skolorna har generellt svårt att ordna bärhjälp. Förskolor har i regel inte egna lokaler för konserter/föreställningar, de får ofta besöka närliggande skola. Scenkonst Sörmland är särskilt intresserade av produktioner som publikmässigt kan integrera 5-åringar i förskola och 6-åringar i förskoleklass med grundskolans lägre årskurser. Traditionella lokaler för dans och teater finns i begränsad omfattning och av ekonomiska och praktiska skäl finns relativt små möjligheter att arbeta med dessa i skolsammanhang."

Om ni vill meddela en lämplig produktion inför läsåret 17/18 använd då formuläret på följande länk senast den 14 oktober 2016: http://sr.artologik.net/landstingetsormland/Survey/17

Vid frågor kontakta:

Ismo Railisson, producent musik, Ismo.Railisson@dll.se

016 - 105573 eller 0764-952266

Pontus Langendorf, producent musik, Pontus.Langendorf@dll.se

016 - 105574 eller 0706 - 286688

Till nyhetsarkivet →